اشاره: شهرداری کرمان با حمایت از رویداد هنری سمپوزیوم مجسمهسازی، تلاش کرد از این دورۀ تاریخی برای آیندگان میراثی به یادگار بگذارد و در این بین، استفاده از سنگ و مس که عناصری برآمده از تاریخ است و در جغرافیای این منطقه ریشه دارد، بهعنوان کارمادههای اصلی این سمپوزیوم انتخاب شد.
چهارمین سمپوزیوم مجسمهسازی کرمان، با بهرهگیری از تیم داوران متخصص و کاربلد، تلاش کرد تا میزبان 12 هنرمند باشد و شرایطی را فراهم کند تا هنرمندان، دانشجویان، هنرجویان، روزنامهنگاران و عموم علاقهمندان بتوانند فرآیند خلق و آفرینش یک مجسمه را ببینند و امروز دوم اردیبهشتماه، پس از 20 روز، چهارمین سمپوزیوم مجسمهسازی شهرداری کرمان با خلق آثاری مانا و بدیع توسط 12 هنرمند کشوری، طی آیینی با حضور استاندار کرمان، شهردار کرمان، اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مدیرکل صداوسیمای مرکز کرمان و برخی از مدیران استانی و شهری، اصحاب رسانه و هنرمندان، در پردیسان قائم(عج) کرمان، به کار خود پایان داد.
کار زیبای شهرداری و شورا در اجرای این رویداد هنری، شایستۀ تقدیر است
استاندار کرمان در آیین اختتامیۀ این سمپوزیوم، با بیان اینکه شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان، کار زیبا و ماندگاری برای شهر کرمان رقم زدند، ضمن تشکر از هنرمندان شرکتکننده و حاضر در این سمپوزیوم و کار مدام و 20 روزه آنها در کرمان برای خلق آثاری زیبا گفت: بهطور مسلم آثار بدیع و هنرمندانۀ مجسمهسازان در کرمان، ماندگار خواهد ماند و در سالهای آینده روایتگر هنر ایرانی خواهد بود.
علی زینیوند با اشاره به اینکه با جانمایی و نصب این آثار در شهر، مردم کرمان نیز قدردان هنرمندان و شهرداری و شورا خواهند بود، گفت: از دبیر جشنواره، مسئولان و مدیرانی که این رویداد زیبا و سخت را رقم زدند، تشکر و قدردانی میکنم.
استاندار کرمان افزود: کار زیبای شهرداری و شورای اسلامی شهر در اجرای این رویداد هنری، شایستۀ تقدیر است و بهطور مسلم هنرمندان و مردم کرمان از اقدام خوب مدیران شهرداری به نیکی یاد خواهند کرد.
زینیوند ادامه داد: با تلاش مدیران و مسئولان برگزارکننده و هنرنمایی هنرمندان مجسمهساز کشوری، هماکنون شاهد خلق آثاری زیبا در شهر کرمان هستیم و این آثار در زیباسازی شهر کهنی چون کرمان تأثیر بسزایی خواهند داشت.
وی در ادامه، ضمن آرزوی موفقیت برای هنرمندان مهمان در سمپوزیوم گفت: امیدورایم شاهد خلق آثار زیبا از هنرمندان ایرانی در سراسر دنیا باشیم.
سمپوزیوم مجسمهسازی موجب ایجاد ارزش افزوده برای شهر میشود
شهردار کرمان نیز در این آیین ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، گفت: شهرداری کرمان ۴۳ هفته است که بهطور مداوم و بدون وقفه، هر هفته یک پروژه را در حوزههای مختلف عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و خدماتی تقدیم شهروندان کرده است.
سیدمهران عالمزاده افزود: پویش هر هفته یک افتتاح شهرداری، موجب ایجاد رقابت در بین مدیران شهریِ حوزههای مختلف شده که نتیجۀ آن افزایش کیفیت و کمیت خدمتدهی به شهروندان بوده است.
شهردار کرمان با اشاره به اینکه از برگزاری سومین دوره سمپوزیوم مجسمهسازی، بیش از 10 سال گذشته، یادآور شد: بازشناسی و بازآفرینی هویت هنری کرمان در مجسمهسازی، یکی از دلایل اصلی تلاش برای برگزاری چهارمین دوره بود.
عالمزاده افزود: شهر کرمان، پیشینۀ تاریخی غنی در مجسمهسازی دارد و با این پشتوانه تاریخی و حضور هنرمندان برجستۀ مجسمهسازی در کرمان، میتواند پایگاه و رکن اصلی مجسمهسازی در کشور باشد.
وی با اشاره به وجود ضرورت تثبیت و احیای موقعیت ویژۀ کرمان در هنر مجسمهسازی توسط شهرداری، افزود: برگزاری سمپوزیوم مجسمهسازی، موجب تعامل سازنده هنرمندان، شهروندان و مدیران شهری و همچنین موجب زایش و بالندگی هنر و ارتقای تجربه و دانش هنرمندان میشود.
شهردار کرمان با بیان اینکه خلق آثار مجسمه در چهارمین سمپوزیوم مجسمهسازی موجب ایجاد ارزش افزوده برای شهر میشود، افزود اگر هر سال ۱۲ اثر فاخر و شاخص هنری تولید و به شهر اضافه شود، شهر کرمان بهعنوان یک گالری هنری، گردشگر بیشتری را به سمت خود میکشاند.
عالمزاده خاطرنشان کرد: برگزاری سمپوزیوم مجسمهسازی توسط شهرداری کرمان، همچین موجب ارتقای کیفیت بصری و منظر شهری و ایجاد نگاه مطلوب شهروندان به شهر میشود.
وی با بیان اینکه سمپوزیوم مجسمهسازی موجب تثبیت جایگاه شهر در هنر مجسمهسازی میشود، افزود: شهرداری در ارتقای این هنر و استفاده از هنرمندان این عرصه، وظیفه و نقش دارد.
شهردار کرمان افزود: باید شهر را مانند خانه خودمان بدانیم؛ همانطور که در خانه خود، تابلو و آثار هنری نگهداری میکنیم، شهر را هم با آثار هنری زینت ببخشیم.
عالمزاده با اشاره به استفاده از ظرفیتهای معدنی کرمان ازجمله سنگ و مس و معرفی آنها در قالب چهارمین دوره سمپوزیوم مجسمهسازی، بیان کرد: این سمپوزیوم همچنین موجب شناسایی و معرفی هنرمندان این عرصه در سطح ملی و بینالمللی و تعامل آنها با سایر هنرمندان میشود.
وی، کرمان را پس از تهران، دارای جایگاه برتر در مجسمهسازی و همچنین برگزاری سمپوزیوم در کشور دانست و افزود: امیدواریم اینگونه رویدادها در شهر کرمان تداوم یابد.
شهردار کرمان همچنین بیان کرد: از استاندار کرمان که در همۀ برنامهها و پروژههای فرهنگی و عمرانی با حضور و حمایت خود موجب دلگرمی مدیران و کارکنان شهرداری هستند، تشکر میکنم؛ همچنین از مدیرکل صداوسیما بهواسطه پوشش کامل و مطلوب سمپوزیوم و از اصحاب رسانه که به نحو احسن، روند برگزاری این رویداد ملی را پوشش دادند، تشکر میکنم.
عالمزاده، ضمن قدردانی از حمایت مدیرکل ارشاد استان و همراهی خانه هنرمندان در برگزاری این رویداد، ادامه داد: از حمایت و پشتیبانی اعضای محترم شورای اسلامی شهر کرمان نیز که در اجرای همه فعالیتها و پروژهها در کنار شهرداری هستند، تشکر میکنم.
شهردار کرمان ضمن قدردانی از ۲۰۰ هنرمندی که به سمپوزیوم، اثر ارسال کردند و ۱۲ هنرمندی که بیش از ۲۰ روز در این رویداد به خلق اثر اقدام کردند، افزود: از شورای سیاستگذاری، هیأت داوران و همکارانم در حوزۀ خدماتشهری که اهتمام ویژهای در برگزاری چهارمین دوره سمپوزیوم مجسمهسازی داشتند، تشکر میکنم.
در ادامه، فرزین هدایتزاده، هنرمند مجسمهساز شرکتکننده در این سمپوزیوم، به نمایندگی از تمام هنرمندان شرکتکننده، گفت: ما مجسمهسازانِ پذیرفتهشده و مدعو در چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمه شهرداری کرمان، مراتب سپاس خود را از تمام افرادی که این رویداد مهم را رقم زدند، اعم از ایدهپردازان، سرمایهگذاران و برگزارکنندگان و تکتک انسانهایی که این رخداد بیحضورشان امکانپذیر نبود، اعلام میداریم.
وی افزود: 20 روز مهمان شهر کریمان بودیم و به حق، نامش را زیبندۀ رفتار نیکوی مردمانش میدانیم.
هدایتزاده ادامه داد: برای شهری که پارۀ تن ایران است، 20 روز دست در دست یکدیگر نهادیم و یقین داریم ساخت مجسمههایی که امروز پیش رویمان است، از ماهها پیش توسط مردم همین سرزمین آغاز شده و ما تکمیلکنندۀ نهایی آن بودیم.
وی بیان کرد: از نخستین ایدهها، نوشتهها، طرحها تا برش و جداسازی سنگها از معدن «چشمه شیردوش» کرمان تا قلاب جرثقیل و انتقالشان، تا نرمترین سمبادههایی که بر آنها کشیده شده و تمام دستانی که به مِهر گره شده، این سمپوزیوم را رقم زد.
هدایتزاده افزود: همگی افتخار میکنیم که بخشی از زنجیرۀ ساخت مجسمههایی بودیم که در یکی از دوستداشتنیترین و فرهنگیترین شهرهای ایران، به یادگار میماند.
در این مراسم همچنین، پیام «سیدمجتبی حسینی»، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان قرائت شد.
همچنین با اهدای لوح، از هنرمندان شرکتکننده و برگزارکنندگان رویداد ملی چهارمین سمپوزیوم مجسمهسازی شهرداری کرمان تقدیر شد.
در پایان مراسم نیز از آثار خلقشده در چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمهسازی شهرداری کرمان رونمایی شد.
نظرات