رفتن به بالا

راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

تعداد اخبار امروز : 2 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December
  • سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۵
  • کد خبر : 2788
  • مشاهده : 27 بازدید
  • اخبار » تیتر اول
  • چاپ خبر : آسیبهای اجتماعی قابل مدیریت و کنترل هستند
در صورت عمل به وظایف توسط دستگاه های اجرایی :

آسیبهای اجتماعی قابل مدیریت و کنترل هستند

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان نشست کارگروه اجتماعی فرهنگی و سلامت زنان و خانواده استان کرمان با حضور دکتربصیری معاون اجتماعی سیاسی استانداری کرمان،مهدوی مدیر کل اجتماعی فرهنگی استانداری و جمعی از مدیران کل عضو این کارگروه در محل استانداری کرمان برگزار شد.

درابتدای این نشست عباس صادق‌زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به آسیبهایی که متوجه کودکان و خصوصا کودکان زیر ۵ سال می باشد ،گفت : یکی از علل بروز این آسیب ها عدم توجه خانواده ها به سپردن کودکان در مهد کودک است.
متاسفانه درصد کودکانی که درمهد ها توسط خانواده ها حضور پیدا میکنن کمتر از ده درصد است در حالی که کودکان واجد شرایط زیر شش سال کمتر ۲۶ هزار نفر در ۷۰۰ مهد کودک داریم آمارپایین سپردن کودکان به مهدهای آسیبهای بسیاری به دنبال دارد که یکی از آنها همین مرگ کودکان است.
من فکر میکنم یکی از راه های تشویق و پیشگیری
در کشور های مختلف حدود ده درصد gpt صرف آموزش کودکان میشود در حالی که در کشور ما زیر یک ونیم درصد است وقتی که ما حمایت آموزشی را از خانواده ها که عمده ترین مشکل آنها فرستادن کودکان به مهد هاست از سمت دولت نداشته باشیم آسیبهای مختلفی از جمله کودک آزاری و سو استفاده های دیگر دچارشان میشود.
وی با اشاره به راه‌اندازی روستا مهدها و مهدهای کودک در حاشیه شهرها گفت:در این مراکز مقرر شد یک وعده غذای گرم بین فرزندان توزیع ‌شود که پس از مدتی دیدیم همین موضوع در استقبال خانواده ها از مهد های کودک تاثیر مثبت داشته است .
صادق زاده یکی دیگر از دلایل بروز آسیبها در کودکان را در نداشتن مهارتدخانواده ها دانست و گفت : خانواده های ما از بُعد مهارتهای فرزند پروری بشدت ضعف دارند ، در همین چند روزه شاهد اتفاقات مختلفی در شهرستانهای استان بودیم که ریشه اش به نداشتن مهارت کنترل خشم توسط مادر یا پدر خانواده برمی گردد.
وی بیان کرد : باید به بحث مهارت آموزی خانواده ها خصوصا مادر ها توجه کرد.
صادق زاده با تاکید بر اینکه باید به آسیب‌های دوره کودکی توجه داشت افزود: مراکز آموزش مهارت‌های زندگی در چند شهرستان بزرگ استان راه‌اندازی شده و راه اندازی این مراکز در تمامی شهرستان‌های استان در دستور کار قرار دارد ، چرا که با هزینه پایین می‌توان جلوی بسیاری از آسیب‌ها را گرفت.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان، همکاری همه دستگاه‌ها را در ساماندهی کودکان کار و خیابانی خواستار شد و گفت:شیوه نامه ساماندهی کودکان خیابانی که از روی قانون حمایت از کودکان و اطفال نوشته شده، تقسیم کار مشخص شده و به همه دستگاه ها ابلاغ شده و اگر همان شیوه نامه اجرا شده و همه دستگاه ها به وظیفه خود عمل کنند مشکلی بهدعنوان کودک خیابانی نخواهیم داشت.

 

بحث کودکان خیابانی و کار مشکل حادی نیست و چیزی نیست که از عهده آن برنیاییم اما اشکال اصلی در طول تاریخ موازی کاری ها و عدم همکاری هاست
بهزیستی محور کار است و دستگاه قضائی نقش کلیدی دارد، اما دستگاه‌ها و نهادهای دیگر نیز باید در کنار ما قرار گیرند.
بحث حمایت از خانواده ها و ساماندهی خانواده ها را داریم که امسال به عنوان کمک برای توانمند سازی کودک رقمهای بسیار خوبی را پرداخت کردیم
وی ابراز داشت: طی سال جاری 1402 نفر از کودکان خیابانی و کار را ساماندهی کردیم که 453 نفر آنها ایرانی و مابقی اتباع بیگانه هستند که خود اتباع هم دو گروه هستند تعدادی مجاز و بقیه غیر مجاز که بعضا افراد تکراری هم در آنها وجود دارد.
صادق زاده اذعان داشت : ۸۹ نفر از اِین بچه ها در مراکزشبانه روزی نگه داری میشوند و ۹۵۳ نفر نیز خدمات آموزشی میگیرند
وی افزود : راه های خوبی برای ساماندهی کودکان وجود دارد، اگر دستگاه ها طبق قانون وظیفه ای که بر گردن دارند انجام دهند ، کودک خیابانی نخواهیم داشت
علیرضا وحیدزاده معاون امور اجتماعی بهزیستی کرمان هم در این نشست با تشریح شیوه نامه جمع آوری و ساماندهی کودکان کار و خیابانی پرداخت و گفت : شناسایی و جذب کار ماست ولی جمع اوری کار ما نیست و اگر قراراست جمع اوری داشته باشیم نیاز به مرکز غربالگری خواهیم داشت که این کودکان را تفکیک کند.
وی افزود : در همین رابطه با یک ngo قرارداد بستیم اما چون در فرایند شیوه نامه مرکز غربالگری نداریم امروز باید ایجاد این مرکز تصویب شود.
وحید زاده اذعان داشت : موضوع دیگر بحث کودکان کار است و با توجه به تورم و بحران اقتصادی کودکان کار افزایش یافته اند و از دید مددکاری امن ترین جا برای کودکان همان سر چهار راه است و اگر آنها را برانیم ، بجاهای دیگر و کارهای دیگر واداشته میشوند و آسیبهای جدی تری می بینند و باید برای اقتصاد آنها و وضعیت کودکان فکری کرد.
مرضیه مهدوی مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان در این جلسه با اشاره به تاکید دکتر زینی‌وند استاندار کرمان بر راه‌اندازی سمن‌سرا در استان عنوان کرد: ساختمان این مرکز آمده شده است.
وی افزود: با رایزنی و پیشنهادات وزارت کشور، آیین‌نامه‌ای هم برای سمن سرا تهیه شده که هم مجوز قانونی برای فعالیت باشد و هم دچار تعارضات در اجرای کار نشوند.
مهدوی، هدف سمن‌سرا را تعمیق و توسعه مشارکت اجتماعی و زمینه‌ساز برای تقویت نقش فعالیت سازمان‌های مردم نهاد دانست و گفت: سمن‌سرا نهاد غیردولتی است و مجوز رسمی و قانونی از استان دارد و در ماهیت آن انجام هرگونه فعالیت سیاسی ممنوع است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان ابراز داشت: ساختار سمن‌سرا، عضوپذیری از کلیه سازمان‌های مردم نهاد است و برای راه‌اندازی آن در دور اول حداقل 50 سازمان مردم نهاد باید عضویت داشته باشند.
وی عنوان کرد: ساختمان سمن‌سرای استان در حال تجهیز است و بهمن ماه جاری افتتاح می‌شود.
سه مورد غرق‌شدگی در حوضچه‌ها و استخرهای کشاورزی از ابتدای امسال
سیدوحید احمدی طباطبائی معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه گزارشی از موارد فوت و آسیب کودکان زیر 5 سال استان ارائه داد و گفت: از ابتدای امسال سه مورد غرق‌شدگی در حوضچه‌ها و استخرهای کشاورزی داشته‌ایم که این مرگ‌ها قابلیت پیشگیری دارد.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری از مرگ کودک به دلیل حوادث حتما باید مدنظر قرار گیرد، اظهار کرد: حصارکشی استخرهای آب کشاورزی و نصب تابوهای هشداردهنده در اطراف استخرها امری بسیار مهم است  که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
احمدی طباطبائی گفت: بررسی کیفیت وسایل بازی در پارک‌ها و ایمن‌سازی و مناسب‌سازی فضای پارک‌ها برای کودکان بسیار مهم است.
با هزینه پایین می‌توان جلوی بسیاری از آسیب‌ها را گرفت
علی شفیعی مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری کرمان نیز در این جلسه از شناسایی 68 کودک کار حرفه‌ای غیر ایرانی در استان کرمان خبر داد و گفت: این کودکان صرفا جهت اقتصاد خانواده کار نمی‌کنند، عوامل ناهنجاری و چالش‌های متعددی وجود دارد به ویژه در کودکان افغان که به صورت حرفه‌ای و باندی برای افراد خاص کار می‌کنند.
وی همچنین افزود: شناسایی سرباندها را با کمک دستگاه قضائی انجام داده‌ایم.
سیدمهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: متاسفانه آسیب‌های روحی و روانی کودکان زیاد مورد توجه قرار نمی‌گیرد در حالی که از لحاظ قوانین و دستورالعمل کمبودی در این زمینه نداریم.
وی ابراز داشت: در کودکان مشکلات اعتیاد، طلاق، کار، بی‌سرپرست و بدسرپرست و … را داریم، حتی اهمال و مسامحه در سرپرستی کودک جرم است و این برای کاهش آسیب کودکان تکلیف ما را سنگین‌تر می‌کند و باید مداخلات بنیادین را تقسیم و در دستور کار قرار داده تا به نتیجه برسیم.

اخبار مرتبط



تبلیغات کوچک

تبلیغات 300 در 200