- یکشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۳
- کد خبر : 11237
- مشاهده : 70 بازدید
- اخبار
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون تقریبا مرخصی به سارقان در استان کرمان را بهصفر رساندهایم.
به گزارش یزدان کرمان و به نقل از خبرگزاری فارس ، رئیس کل دادگستری استان کرمان در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با موضوع پیگیری اجرای طرح پیشگیری از سرقت محصولات کشاورزی اظهار کرد: سرقت جرم اول در کشور و استان کرمان است و حدود ۲۴ درصد زندانیان استان کرمان به جرم سرقت در زندان هستند که نشان میدهد باید در رابطه با این جرم برنامهریزی مدون داشته باشیم و هماهنگی و همکاری برای اجرای برنامههای مقابله با جرم سرقت داشته باشیم.
حجتالاسلام ابراهیم حمیدی بیان کرد: الحمدالله کارهای بسیار خوبی در پیشگیری از وقوع جرم سرقت انجام میشود اما قطعا کافی نیست و هرچه میتوانیم باید همت و وقت بیشتری بگذاریم و هزینه کنیم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: ما در دستگاه قضایی در رسیدگی به پروندههای سرقت و مدیریت سارقانی که در زندان هستند و همچنین پشتیبانی از ضابطان و سایر موارد در حال تلاش هستیم و همه باید در این زمینه تلاش کنیم زیرا در غیر این صورت، وضعیت بدتر از شرایط موجود میشود.
حمیدی همچنین از گلایهمندی مردم در بحث سرقت سخن بهمیان آورد و این گلایه را درست خواند و افزود: باید اقداماتی انجام دهیم که مردم احساس امنیت کنند.
وی عنوان کرد: این گلایه نسبت به سارقانی وجود داشت که به زندان میروند و این موضوع مطرح میشد که چرا این افراد باید مورد تخفیف قرار گیرند و آزاد شوند و یا مرخصی بگیرند و باز هم مرتکب جرم های دیگری شود، از این رو از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون تقریبا مرخصی به سارقان در استان کرمان را بهصفر رساندهایم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در یک سال و نیم گذشته هیچ سارقی حتی اگر سرقت خرد داشته است را مرخصی ندادهایم، حتی عفو مقام معظم رهبری که عفو گستردهای بود هم شامل سارقان نشد.
حمیدی یادآور شد: از همکاران خود در دستگاه قضایی استان کرمان در خواست کردیم، آرای جرم سرقت را سخت بگیرند، اما با وجود سختگیریهایی که نسبت به زندانیان جرم سرقت میشود، کاهش آنچنانی نداریم و حتی در مواردی هم افزایش داریم.
وی با اشاره به ارائه آمارهای متفاوت از سوی دستگاهها عنوان کرد: این امر طبیعیست زیرا ممکن است سرقتی به آقایان گزارش شود و عامل آن هم دستگیر شود و سرقت کمتر از ۲۰ میلیون تومان قابل گذشت در مراجع فراجا است و پرونده با رضایت شاکی دیگر در دستگاه قضایی مطرح نمیشود.
مقام ارشد قوه قضائیه در استان کرمان بیان داشت: در چهار ماهه نخست امسال ۴ درصد کاهش در کلان سرقتها داشتیم، اما در سرقتهای خشن افزایش داریم و هرچند برخورد با سرقتهای خرد در دستور کار است، اما اولویت با سرقتهای مسلحانه و خشن همراه با عنف است.
حمیدی با یادآوری فعالیت باند غیربومی طلا و جواهرات در کرمان و دستگیری آنها بیان داشت: هیچگونه رافت و رحمتی نباید به این افراد قائل شد تا امنیت مردم آسیب نبیند.
وی خاطرنشان کرد: اقدام خوبی در زمینه سرقت سیم برق انجام شد که نشان میدهد در هر کاری ورود کنیم و هماهنگ باشیم، توفیقات خوبی حاصل میشود و مردم در زمینه سرقت سیم برق نگران بودند که کاهش۵۶ درصدی سرقت سیم برق را در استان داریم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان بر ضرورت پایش تصویری و لزوم مطالبه دادستانها از شهرداریها و شوراهای تامین در سراسر استان در زمینه تاکید کرد و خواستار ساماندهی متکدیان و معتادان متجاهر شد.
حمیدی همچنین جمعآوری سلاحهای غیرمجاز را ضروری دانست و از طرح این موضوع در شورای تامین استان کرمان خبر داد و افزود: فرصتی برای افراد دارای سلاح غیرمجاز به ویژه در شرق و جنوب استان گذاشته شده است و افرادی که در این فرصت به صورت داوطلبانه سلاحهای خود را تحویل دهند از تخفیفات قانونی بهرهمند میشوند. وی به دارندگان سلاحهای غیرمجاز هشدار دارد: اگر از مهلت قانونی تعیین شده برای تحویل سلاح غیرمجاز عبور کنیم در صورتی که سلاح و متهمی در این زمینه داشته باشیم، آن روز دنبال اعمال مجازات قانونی برای این افراد هستیم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خواستار همکاری سران طوایف و ریشسفیدان برای تحویل سلاحهای غیرمجاز شد و ادامه داد: جمعآوری سلاحهای غیرمجاز در کاهش جرایم خشن موثر است.
حمیدی در پایان سخنان خود با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری اظهار داشت: باید دستبهدست هم دهیم و موارد بهخوبی رصد و پیگیری شود تا انتخابات باشکوه و با حضور و مشارکت حداکثری مردم با حفظ سلامت، رقابت و مشارکت در انتخابات به عنوان سه اصل مورد تاکید مقام معظم رهبری را داشته باشیم.
«سرقت»، اتهام اول در استان کرمان
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز در سخنانی اظهار داشت: سرقت اولین اتهام در استان کرمان است و رصد سرقتهای مهم و سرقت سیم برق را بهصورت ماهانه انجام دادهایم.
سید مهدی قویدل ابراز کرد: کارگروههای تخصصی در فرمانداری و استانداری با موضوع پیشگیری از سرقت تشکیل شده است و بانک اطلاعاتی سارقان در سال گذشته آماده شده و اطلاعات سارقان دارای دو سابقه و بیشتر در حال بهروزرسانی است.
وی ادامه داد: بیش از ۸۳ هزار پیامک برای پیشگیری از سرقت برای شهروندان ارسال شده است و جلسات توجیهی برای کشاورزان در دو شهرستان رفسنجان و کرمان برای پیشگیری از سرقت محصولات برگزار شده است.
قویدل اضافه کرد: بحث اتباعبیگانه همیشه در تمام جلسات سرقت مطرح میشود و اداره کل اتباع استانداری کرمان هم ورود خوبی در این بخش داشتهاند و قرار است، دستگاه بیومتریک در ورودی دادسراها مستقر شود.
وی از برگزاری نشست با اعضای اتحادیه صنف الکترونیک کرمان برای بهرهگیری از سیستمهای حفاظتی برای پیشگیری از وقوع سرقت خبر داد و افزود: مهمترین چالش در بحث سرقت وضعیت کارگاههای ضایعاتی است که هنوز با وجود مصوباتی که داشتهایم بهسامان نرسیده است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان عنوان کرد: حدود یک هزار کارگاه ضایعاتی در کرمان به کمتر از ۳۰۰ کارگاه رسیده است، اما وضعیت هنوز خوب نیست و نگرانکننده است.
ضرورت بهروزرسانی بانک اطلاعات سارقان
قویدل با بیان اینکه قرار است، ۱۰۰ سیستم پایش تصویری در کرمان راهاندازی شود، ادامه داد: معتادان متجاهر در بحث کاهش یا افزایش سرقت اثرگذار هستند و باید مراکز ماده ۱۵ تقویت شود و مراکز ماده ۱۶ در جنوب استان جیرفت و رفسنجان راهاندازی کنیم که مکانهایی هم برای این مراکز دیده شده است.
وی از ضرورت بهروزرسانی بانک اطلاعات سارقان بهویژه اتباعبیگانه سخن بهمیان آورد و ابراز داشت: در کرمان کاهش سرقت داشتهایم، اما سرقت مسلحانه در مناطق جنوبی و شرقی استان کرمان نگرانکننده است و باید ورود ویژهای به این موضوع داشته باشیم.
قویدل بیان کرد: سرقت سیم برق در استان کرمان کاهش یافته است و ۶۰ درصد کاهش سیم برق در شهر کرمان را شاهد هستیم.
۱۰۰ دوربین پایش تصویری در کرمان نصب میشود
در همین حال شهردار کرمان نیز در این نشست اظهار داشت: از منابع داخلی شهرداری ۳۰ میلیارد تومان هزینه برای اتصال دوربینها به فیبر نوری انجام شده و ۲۶ سامانه پلاکخوان در مدار است و کار میکند که تلاش میکنیم به ۳۸ سامانه برسد.
سعید شعربافتبریزی ادامه داد: قرارداد ۶۴ میلیارد تومانی برای پایش تصویری در کرمان امضا شد و ۲۸ میلیارد تومان تجهیزات تحویل استان شده و در شهر کرمان در حال نصب است.
وی عنوان کرد: قرارداد فیبر نوری هم بسته شده و دوربینها در بازه کمتر از ۴ ماه اتصال فیبرنوری میشوند و اتصالات رادیویی برداشته میشود و در مجموع ۱۰۰ دوربین پایش تصویری در کرمان نصب میشود.
شهردار کرمان ادامه داد: کارگاه ضایعاتی در شهر کرمان از حدود ۹۰۰ مورد اکنون به حدود ۲۳۵ مورد رسیده است و ۶۰ هکتار زمین برای مجموعه ضایعاتیهای کرمان باید تسطیح و زیرسازی شود و ۶۰ کارگاه ضایعاتی را میتوانیم در فاز اول تحویل دهیم.
شعربافتبریزی بیان داشت: فراخوان سرمایهگذاری برای فازهای بعدی مجموعه ضایعاتیهای کرمان داده شده است و سرمایهگذار هم بخشی از کارگاههای ضایعاتی را به افراد اجاره میدهد و مشکل آب در این مجموعه داریم و باید فکری برای آن شود.
گرمخانه کرمان به کارتنخوابها نمیرسد
وی از ساخت گرمخانه برای کارتنخوابها در وسط جنگل قائم(عج) کرمان با ۸۰ تختخواب ویژه خانمها و آقایان خبر داد و تصریح کرد: به ما اعلام کردند این مکان با فضای گلزار شهدا تناسب ندارد و حالا قرار است، آن را بهعنوان مرکز رفاهی از آن استفاده کنیم و برای گرمخانه جدید جایابی کردهایم، اما هنوز اقدام جدیدی شروع نشده است.
ربیعی رئیس اتاق اصناف استان کرمان هم در سخنانی اظهار داشت: ۱۲۱ پروانه کارگاه ضایعات در کرمان صادر شده است و ۲۰ نفر هم در انتظار دریافت پروانه هستند.
نظرات