پرداخت بدهیهای شهرداری به پیمانکاران
رضا دادگرپور، در میز گفتوگو، با اشاره به بالا بودن میزان بدهی دستگاههای دولتی به شهرداری، به ایجاد ظرفیتی در بودجۀ کل کشور در سال 1396 جهت تسویۀ بدهی شهرداریها اشاره کرد و افزود: بند «و» تبصره پنج قانون بودجه کل کشور دو اسناد خزانه را تعریف کرد؛ اسناد خزانۀ نوع اول و نوع دوم که اسناد خزانۀ نوع دوم، به این صورت است که بدهی شهرداریها یا پیمانکاران شهرداری به ادارۀ امور مالیاتی میتواند از این محل تسویه شود، مشروط به اینکه شهرداری یا پیمانکار، 25 درصد آن را بپردازد.
وی با بیان اینکه اسناد خزانۀ نوع اول درخصوص تهاتر با دستگاههای دولتی است، ادامه داد: در صورتی که یک دستگاه دولتی به شهرداری بدهکار باشد و شهرداری هم به بانکها بدهکار باشد، سازِکاری بهعنوان یک حساب سهجانبه بین دولت، شهرداری و بانک برقرار است، به این ترتیب که بانکها به دولت بدهکارند، شهرداریها به بانکها و از آن طرف، دستگاههای دولتی که وابسته به دولت هستند نیز به شهرداری بدهکارند؛ بنابراین، یک مثلث تهاتری تشکیل شد که هیچ پولی هم رد و بدل نشود.
معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان خاطرنشان کرد: سال گذشته توانستیم 100 میلیارد تومان بدهی دانشگاه علوم پزشکی به شهرداری را از همین طریق تهاتر کنیم که امسال ثبت میشود.
دادگرپور افزود: در بودجۀ امسال هم تلاش داریم بدهی شهرداری به بانک شهر را که از سالهای قبل بوده، ازطریق تهاتر پرداخت کنیم؛ یک بدهی هم به ادارهکل امور مالیاتی داریم که پیگیر هستیم از محل ظرفیتی که در این قانون پیشبینی شده، پرداخت شود.
وی با بیان اینکه بزرگترین بدهی شهرداری به موسسۀ شهید رجایی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) بوده است، یادآور شد: به لطف خدا امروز هیچ بدهی به این موسسه نداریم و طلب سایر پیمانکاران هم به نسبت بالایی پرداخت شده است.
معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان افزود: در حال حاضر، شهرداری کرمان بدهی آنچنانی ندارد و سعی میکنیم هر صورتوضعیتی را که میرسد، در اسرع وقت بپردازیم.
دادگرپور خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، پیمانکاران را هم با مشکل مواجه کرده و پیمانکار جرأت نمیکند در مناقصهها شرکت و قیمت اعلام کند؛ چون نمیداند آهن و سیمانی که امروز به فلان قیمت میتواند بخرد، فردا چه قیمتی است، ولی ما سعی کردهایم پیمانکاران طرف قرارداد را راضی نگه داریم.
وی با بیان اینکه افزایش عوارض همیشه چالش بهدنبال داشته است، افزود: افزایش عوارضی که در حال حاضر اتفاق افتاده، بهصورت دقیق و کارشناسیشده بوده و هنوز نسبت به شهرهای اطراف و شهرستانهای استان هم کمتر است.
معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان خاطرنشان کرد: تقریباً 80 درصد شهروندان این افزایش عوارض را پذیرفتهاند؛ چراکه خدمات شهرداری را میبینند و در کنار شهرداری هستند، اما باید با فرهنگسازی، آن 20 درصد دیگر را هم با شهرداری همراه کنیم.
لازم به ذکر است؛ میز گفتوگو، ویژۀ شرح مفصل فعالیتها و خدمات معاونتهای شهرداری، شهرداریهای مناطق و مدیران شهرداری، با حضور کارشناسان و خبرنگاران مدیریت ارتباطات و امور بینالملل و نشریه کرمانشهر برگزار میشود.