رفتن به بالا

راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December
  • دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۴
  • کد خبر : 5183
  • مشاهده : 118 بازدید
  • اخبار » تیتر اول
  • چاپ خبر : نکات ایمنی در عملیات حفر چاه

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان، ضمن اعلام نکات ایمنی در عملیات حفر چاه و اقدامات ایمنی چاه‌های منازل، گفت: رعایت مقررات حفاظتی حفر چاه‌های دستی مصوب شورای عالی حفاظت فنی الزامی است.

به گزارش کرمان‌آنلاین، محمدرسول جهانشاهی افزود: با توجه به حوادث سقوط افراد به چاه در شهر کرمان که در حین اجرای پروژه‌های ساختمانی، حفر چاه و حوادثی که در ساکنان منازل مسکونی در ارتباط با چاه‌های منازل رخ می‌دهد، لازم است هشدارهای مربوطه جدی گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: در عملیات حفر چاه تا عمق پنج متر، حضور حداقل دو نفر و با افزایش عمق چاه، حضور حداقل سه نفر برای ادامۀ عملیات الزامی است و با شروع حفر انباری چاه، یک نفر کمک کلنگ‌دار به افراد گروه اضافه می‌شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با اشاره به اینکه برای حفاظت کارگران از خطر ریزش اطراف چاه، باید در محل ایستادن کارگران، تخته یا الوارهای زیرپایی با مقاومت و پهنای کافی گذاشته شود، ادامه داد: برای جلوگیری از سقوط خاک و سنگ به داخل چاه، دور دهانه باید آستانه‌ای به عرض حداقل ۱۵ سانتی‌متر با مصالح مقاوم تعبیه شود.

جهانشاهی بیان کرد: دورچينی دور چاه‌ها يکی از نکات ضروري است که بايد با آجر و سيمان در عمق 150 سانتی‌متری و در عرض 80 سانتی‌متر اجرا شود و دهانۀ چاه نیز بيشتر از 50 سانتی‌متر نباشد.

وی یادآور شد: چاه‌ها بايد مجهز به لولۀ تهويۀ هوا باشند و لوله به بالاترين نقطۀ ساختمان منتقل شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان افزود: برای جلوگيری از ريزش آب به ديوارۀ چاه ضرورت دارد از گلدانی استفاده شود تا آب به مرکز چاه تخلیه شود يا اينکه لولۀ فاضلاب به مرکز چاه انتقال یابد و از يک زانوی 90 درجه L مانند استفاده شود و به لحاظ جلوگيری هرچه بيشتر از ريزش آب بر ديوارۀ چاه بهتر است يک لولۀ 60 سانتی‌متری به زانو اضافه شود.

جهانشاهی خاطرنشان کرد: مُقنی قبل از ورود به چاه باید طناب نجات را به کمک کمربند ایمنی مخصوص به خود بسته باشد.

وی تأکید کرد: در مواردی که نوع مصالح استخراج‌شده از حفاری چاه به صورتی باشد که کلاه و سپر حفاظتی کفایت نکند، باید در فواصل مناسب از دیواره میله چاه پناهگاه‌هایی تعبیه شود که در صورت لزوم مُقنی در این محل‌ها مستقر شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان بیان کرد: خاک حاصل از حفر چاه، نباید به فاصلۀ کمتر از دو متر از کناره‌های چاه ریخته شود تا از احتمال ریزش آن به داخل چاه جلوگیری شود.

جهانشاهی با بیان اینکه در صورت احتمال کمبود اکسیژن در اعماق چاه، باید نسبت به تعبیۀ وسایل مناسب برای هوادهی به داخل چاه اقدام شود، افزود: این وسایل باید به تجهیزات ایمنی لازم برای جلوگیری از خطر برق‌گرفتگی مجهز شده باشند.

وی همچنین در خصوص ایمنی کارگران بیان کرد: وجود علایم قراردادی بین مُقنی و فردی که در بالای چاه مستقر است، ضروری بوده و باید فرد مستقر در بالای چاه همواره از وضعیت مُقنی آگاه باشد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با تأکید بر اینکه کلیۀ کارگرانی که نزدیک چاه مشغول به کار هستند، باید به کمربند ایمنی و طناب مجهز باشند، افزود: سر طناب باید به محل مناسبی محکم شده باشد تا از سقوط احتمالی افراد به داخل چاه جلوگیری شود.

جهانشاهی با اشاره به اینکه با پیشرفت عملیات حفر چاه به‌خصوص در زمان بارندگی، باید دیواره‌های چاه به وسیلۀ مُقنی مورد بازدید قرار گرفته و از ریزشی نبودن دیوارۀ چاه اطمینان حاصل شود، ادامه داد: چنانچه رطوبت بیش از حد باشد، باید بررسی‌های لازم صورت گیرد و در صورت لزوم، عملیات متوقف شود و پیش‌بینی‌های لازم جهت رفع عوامل خطرساز برای مُقنی و کارگران انجام شود.

وی یادآور شد: در تأمین روشنایی داخل چاه‌هایی که احتمال وجود گازهای قابل اشتعال در آنها هست، باید از چراغ‌قوه‌هایی با حداکثر ولتاژ ۱۲ ولت استفاده شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان افزود: هنگام حفاری چاه در عمق بیش از دو متر، باید وسیله‌ای به‌عنوان سپر در پایین چاه مورد استفاده قرار گیرد که هنگام سقوط احتمالی اشیا مانع برخورد آن با مُقنی باشد.

جهانشاهی بیان کرد: پس از خاتمۀ کار روزانه علاوه بر رعایت پیش‌بینی‌های احتیاطی لازم برای جلوگیری از سقوط افراد و حیوانات به داخل چاه، باید دهانۀ چاه به نحوی مطمئن با صفحه‌های مقاوم و مناسب پوشیده شود.

وی با اشاره به اینکه در سیستم قدیمی شهر جهت دفع فاضلاب، حفر چاه در حیاط منزل انجام می‌شده و لازم است با اجرای سیستم فاضلاب شهری، این چاه‌ها کاملاً با خاک پر شوند، افزود: چنانچه در منزل، چاه فاضلاب مورد استفاده است، جهت اطمینان، هر چند وقت یک بار درِ چاه را باز کرده و از عدم ریزش دیوارۀ چاه مطمئن شوند.

سرآتشیار جهانشاهی در پایان گفت: همشهریان می‌توانند در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه‌های مختلف پیشگیری و ایمنی، هر روزه در ساعات اداری جهت مشاورۀ رایگان به دفتر مرکزی سازمان آتش‌نشانی کرمان واقع در بلوار «آزادگان» ابتدای خیابان «جوادالائمه» واحد پیشگیری مراجعه و از تجربیات کارشناسان این سازمان استفاده کنند تا شاهد حوادث ناگوار و غیر قابل جبران نباشیم.

اخبار مرتبط



تبلیغات کوچک

تبلیغات 300 در 200