نخستین فروشگاه زنجیرهای «سیسی» (دستآفرین) در کرمان افتتاح شد
شهردار کرمان در آیین افتتاح این فروشگاه که با حضور پورابراهیمی، نمایندۀ مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل صندوق کارآفرینی کشور، برخی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستي و گردشگری استان، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان و معاون استاندار در محل این فروشگاه در پارک «شهید» کرمان برگزار شد، گفت: سالهاست که در حوزۀ اقتصادی شامل تولید، توزیع و مصرف، بهعنوان سه ضلع اصلی مثلث اقتصادی، باید برنامهریزی درستی انجام دهیم.
سعید شَعرباف تبریزی، با بیان اینکه اگر بخواهیم یک محصول بهدرستی و با کارآمدی مصرف شود، باید هزینۀ تولید و توزیع آن بهطور کامل و درست دیده شود، گفت: برای این زنجیره باید بهدرستی برنامهریزی شود.
وی افزود: سالها در عرف اقتصادی دنیا، تولید و توزیع دارای نگاه متمرکزی بود؛ یعنی تصور میشد بنگاههای در مقیاس متوسط به بالا باید تولید را انجام دهند و صرفهجویی ناشی از مقیاس وقتی بهوجود میآید که بتوانیم همۀ اینها را در کنار هم جمع کنیم.
شهردار کرمان ادامه داد: توزیع هم وقتی معنا پیدا میکرد که بتوانیم به سمت بنگاههای کلان توزیع برویم تا به هر روشی توزیع را انجام دهند.
شَعرباف با بیان اینکه نزدیک به چهل سال -از سال ۱۹۷۰ به بعد- ادبیات تولید و توزیع در دنیا، کاملاً متغیر شده و به عبارت دیگر، تولید دیگر تولید انبوه نیست، گفت: امروز سرمایهگذاری مطلوب، لزوماً به معنای سرمایهگذاری در مقیاس کلان و انبوه نیست؛ به همین دلیل، ادبیات به سمت تأمین مالی انبوه و ایجاد مجموعههای تولید کوچک اما بههمپیوسته در یک شبکه رفته است.
وی افزود: در این راستا شکل توزیع هم متفاوت شده و شبکههای اجتماعی نیز در این سالها به این مهم کمک کرده تا کالاهای مختلفی وارد بازار شود.
شهردار کرمان ادامه داد: با جمعبندی این موارد، به این نتیجه میرسیم که اگر امروز قرار است کار مهمی برای تولید انجام شود که دغدغۀ اصلی رهبر معظم انقلاب و مشکل اول کشور است، باید از فرصتهای موجود انبوه مردم استفاده کنیم.
شَعرباف بیان کرد: در این زمینه چارهای جز طراحیِ این سازِکار نداریم که هر کسی متناسب با توانمندی خود، تولید انجام دهد، کالای او در چارچوب کلی ارزیابی شود و در ادامه، در یک نظام قابل قبول توزیع شود.
وی ادامه داد: با کمی تأمل میبینیم این سازِکار، شبیه کاری است که امروز در این فروشگاه انجام میشود.
شهردار کرمان با بیان اینکه شاید این محفل و مکان، جای پُرطمطراق و بزرگی نیست، گفت: اما این اقدام، کار بزرگی است و به مدلی کار میشود که میتواند بهسرعت گسترش پیدا کند، و مردم را جدب کرده و متناسب با توانایی افراد، کالاها تولید و توزیع شود.
شَعرباف افزود: شهرداری کرمان نیز از این حرکت استقبال میکند.
وی ادامه داد: این اقدام و کارهای مشابه را تقریباً در همۀ حوزههایی که در هویت شهری به آن نیاز داریم، هم تشویق خواهیم کرد و هم توسعه خواهیم داد.
شهردار کرمان با بیان اینکه در بافت تاریخی کرمان بهشدت به مرمت نیاز داریم، گفت: موضوع مرمت آثار تاریخی همواره به لحاظ اقتصادی مسألهساز بوده و ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شهرداری، بعضاً توانایی انجام این کار را ندارند، اما اگر تیمهایی با استفاده از نگاه دانشبنیان، کاری باصرفه بین مرمت آثار تاریخی و کار اقتصادی تعریف کنند، میتوانیم بسیاری از پروژههای کوچکِ بافت تاریخی را به تیمهای دانشبنیان بسپاریم و یک نوع تولید غیرمتمرکز انجام دهیم.
شَعرباف افزود: با این اقدام میتوانیم در یک مقیاس وسیع، بخش زیادی از بناهای تاریخی را احیا کنیم؛ یعنی بهجای اتکا به پیمانکاران بزرگ، این پروژهها را به پیمانکاران ریز با بروکراسی کمتر بدهیم.
وی ادامه داد: بر این اساس این مدل فروشگاهی از نظر من، بسیار مطلوب است؛ بنابراین، از این اتفاقات و رخدادها و آموزشهایی که قرار است در این مکان ارایه شود، استقبال میکنیم.
شهردار کرمان بیان کرد: همچنین اگر مجموعۀ دیگری در کرمان متقاضی چنین کارهایی باشد، چه در توانمندسازی اقتصادی، چه در حوزههای فنی و خدمات شهری و چه در حوزههای دانشبنیان، حتماً از آن استقبال کرده و در قالب پروژههای بناهای ماندگار هم حتماً بستههای تشویقی به آنها ارائه خواهیم داد.
شعرباف افزود: همچنین برای ادامۀ کارِ فروشگاه زنجیرهای «سیسی»، با تمام توان همکاری خواهیم کرد.