«فرهنگسرای شهروندی فردوسی» شهرداری کرمان راهاندازی میشود
سومین جلسه کمیتۀ عالی نظارت بر راهاندازی مراکز فرهنگی مشارکتی شهرداری کرمان با حضور «زهرا لری»، رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا و «احمد حسنزاده»، رییس کمیسیون اجتماعی، ورزشی و جوانان شورای اسلامی شهر کرمان، رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان و تعدادی از مدیران و فعالان «اندیشهسرای فردوسی» کرمان و موسسۀ میراث فرهنگی «کتیبه صلح» شهر کرمان در سالن مفاخر شهرداری کرمان برگزار و با راهاندازی و ایجاد فرهنگسرای شهروندی «فردوسی» و خانۀ فرهنگ شهروندی «خواجه اتابک» شهرداری کرمان موافقت شد.
رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورای اسلامی شهر کرمان در این جلسه گفت: یکی از آرزوهای دیرینۀ شورا و شهرداری کرمان، این بوده که کارها به اهل فن واگذار شود.
زهرا لری افزود: از زمانی که بر گسترش خانههای فرهنگ با ورود بخش خصوصی تأکید و در این خصوص تصمیمگیری شده، دغدغۀ ما این بوده که افراد صاحبنظر، متخصص، خوشفکر، توانمند و صاحب اندیشه به این حوزه ورود کنند و باعث غنای فرهنگی شهر شوند.
لری ادامه داد: امروز باعث خوشحالی است که دو گروه ارزشمند و اهل فن از بخش خصوصی برای راهاندازی مراکز فرهنگی مشارکتی شهرداری، حضور پیدا کردند.
وی با بیان اینکه شورا و شهرداری حمایت و همکاری لازم را در راهاندازی و ارتقای فعالیتهای این مراکز خواهند کرد، گفت: امیدواریم با همکاری خوب شهرداری، اتفاقات و کارهای ارزشمند، پسندیده و خوبی در این مراکز رقم بخورد.
معاون فرهنگی شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان نیز در حاشیۀ این جلسه گفت: براساس دستورالعملی که امسال با هدف ارتقا و افزایش مشارکت شهروندان در مدیریت شهری که نتایجی مثل افزایش سرانههای فرهنگی و توزیع عادلانه آن در شهر کرمان و نیز ارایۀ خدمات بهصورت تخصصی در بر دارد، تدوین کردیم، سومین جلسۀ این کمیته برگزار شد.
محمد جهانشاهی افزود: بعد از مطالعه بر روی فضاهای موجود شهرداری برای توزیع متناسب و عادلانۀ خدمات فرهنگی شهرداری، به دلیل کمبود نیروی انسانی، تصمیم به راهاندازی مراکز فرهنگی مشارکتی گرفتیم.
وی با بیان اینکه شهر کرمان به حدود 30 خانه فرهنگ مشارکتی نیاز دارد، گفت: به این دلیل که نمیتوانیم برای اداره مراکز فرهنگی جدید، نیرو استخدام کنیم، راهاندازی این مراکز برای شهرداری سخت و هزینهبر بود.
معاون شهردار افزود: به همین دلیل شورای اسلامی شهر کرمان در سالجاری راهاندازی مراکز مشارکتی شهرداری را تصویب کرد و در این راستا کمیتۀ عالی نظارت بر راهاندازی مراکز فرهنگی مشارکتی شهرداری کرمان تشکیل شد تا مسیر برای راه اندازی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در فضاهای مشارکتی، اصولی و هموار شود.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ادامه داد: در این خصوص با انتشار فراخوان، اعلام کردیم چه فضاهایی برای واگذاری به اشخاص، گروهها و نهادهای متقاضی صلاحیتدار در اختیار داریم.
جهانشاهی با بیان اینکه اشخاص با ارایۀ رزومه و هدفِ کاری خود، درخواست خود را به این کمیته ارایه میدهند، گفت: پس از بررسی رزومه، افراد صلاحیتدار به کمیته معرفی میشوند تا بعد از بررسی همهجانبه و ارزیابی نهایی در این کمیته، نتیجه اعلام شود.
وی افزود: امروز، سومین جلسۀ این کمیته برگزار شد و دو فضایی که برای راهاندازی خانه فرهنگ شهروندی و فرهنگسرای مشارکتی، مناسب و آماده بودند، به اشخاص فعال و متخصص واگذار شد.
معاون شهردار کرمان ادامه داد: یکی از این فضاها، مدرسه قدیمی شهرداری کرمان واقع در خیابان «شهدا» بود که مصوب شد در آن فرهنگسرای شهروندی «فردوسی» جهت استفاده تمام گروههای سنی راهاندازی و جهت اداره به «اندیشهسرای فردوسی کرمان» متشکل از پیشکسوتان فرهنگی کرمان واگذار شود.
جهانشاهی بیان کرد: همچنین تصویب شد که بنای فرهنگیتاریخی «خواجه اتابک» که ثبت ملی است، برای انجام فعالیتهای فرهنگی و میراثیِ محلهمحور، به مؤسسه میراث فرهنگی «کتیبه صلح» واگذار شود.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه هر دو مکان در بافت تاریخی شهر کرمان واقع شدهاند، گفت: با راهاندازی این دو مکان تا پایان سال، هم به سرانه فضاهای فرهنگی ما افزوده میشود و به دو برابر میرسد و هم توزیع فضاهای فرهنگی در شهر بهتر شده و به شاخصهای استاندارد نزدیکتر میشود.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان افزود: با این نوع اقدامات میتوانیم شاهد نقش بیشتر و شایستهتر گروههای مردمی در مدیریت فرهنگیِ شهر کرمان باشیم.
جهانشاهی ادامه داد: مقرر شد مؤسسه میراث فرهنگی «کتیبه صلح» با راهاندازی خانۀ فرهنگ «خواجه اتابک»، و تعریف یکسری رویداد، پژوهش، و برنامه، مانند تشویق مردم محلۀ «خواجه اتابک» و بعد مردم شهر به فعالیتهای مربوط به احیا و حفاظت از میراث فرهنگی، نقش بنای «خواجه اتابک» را در مدیریت محله پررنگتر کند و ارتباط مردم با این بنای تاریخی بهتر شود.
وی بیان کرد: امیدواریم با این اقدام، هم بنای «خواجه اتابک» به بهبود زندگی مردم محله کمک کند و هم مردم برای نگهداری بهتر «خواجه اتابک»، با شهرداری همکاری کنند.
معاون شهردار کرمان با بیان اینکه فرهنگسرای «فردوسی» نیز، بهعنوان یک مرکز پژوهشی آموزشی در زمینه مفاخر، با تعریف رویدادها و برگزاری کنگره و بزرگداشت در خصوص مفاخر، فعالیت خواهد کرد، گفت: بسیار خرسندیم که با این اقدامات، فضا برای حضور گروهها و اشخاص مختلفِ متخصص و علاقهمندِ جامعه در مدیریت فرهنگی شهر کرمان باز شده است.