رفتن به بالا

راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December
  • چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۲
  • کد خبر : 12806
  • مشاهده : 130 بازدید
  • اخبار » تیتر دوم
  • چاپ خبر : شعار سال ۱۴۰۳، گام مهمی در اصلاح اصول حکمرانی اقتصادی است

رئیس اتاق کرمان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری به “جهش تولید با مشارکت مردم” گفت: انتخاب این شعار، گام بسیار مهمی در اصلاح اصول حکمرانی اقتصادی است.

به گزارش یزدان کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده دولت خوب را شرط لازم و عنصر کلیدی حکمرانی خوب عنوان کرد و افزود: اگر دولت ملزومات استقرار حکمرانی خوب را تأمین و زمینه مشارکت مردم به عنوان اصل اول حکمرانی خوب را فراهم نماید، آن وقت می‌تواند به طور عملی و نه در شعار، فرمان راهبردی رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهش تولید که آن‌ هم زمینه کاهش تورم است را فراهم آورد. وی گفت: بر اساس تعریف کمیسیون اقتصادی اجتماعی آسیا و اقیانوس آرام (ESCAP)، میزان مشارکت مردم در امور جامعه (در این مورد خاص یعنی جهش تولید) با هدف توسعه پایدار، یکی از مؤثرترین و‌ مهمترین پایه‌های حکمرانی خوب به‌شمار می‌رود. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: البته مشارکت به تنهایی و بدون توجه به سایر اصول شکل نمی‌گیرد، از این رو، وقتی می‌توان از مشارکت مردم اطمینان حاصل کرد که اصول حکمرانی خوب، به شکل سلسله‌وار برنامه‌ریزی و اجرا شود.
طبیب‌زاده افزود: حکمرانی خوب نیازمند حاکمیت قانون یعنی برپایی چارچوب عادلانه اجرای قوانین و دربرگیرنده حمایت کامل از حقوق افراد جامعه است و باید به‌صورت جامع به اجرا درآید. وی اظهار داشت: اجرای عادلانه قوانین و ایجاد احساس امنیت در جامعه و افزایش تمایل به مشارکت خصوصاً در فعالیت‌های اقتصادی، مستلزم وجود یک نظام قضایی مستقل و یک بازوی قوی و فساد‌ناپذیر برای این نظام قضایی است.
طبیب‌زاده ادامه داد: شفافیت به معنی گردش آزاد اطلاعات و سهولت دسترسی به آن برای آحاد جامعه است، ضمن اینکه شفافیت را می‌توان دانش و آگاهی افراد از چگونگی اتخاذ و اجرای تصمیمات نیز دانست. رئیس اتاق کرمان اظهار داشت: در چنین وضعیتی رسانه‌های گروهی به آسانی قادر به تجزیه و تحلیل و نقد سیاست‌های اتخاذ شده در نظام تصمیم گیری و اجرایی کشور خواهند بود و استقرار چنین نظام شفافِ تصمیم‌گیری، می‌تواند اطمینان و انگیزه مردم برای مشارکت را به طرز چشمگیری افزایش دهد.
وی افزود: پاسخگویی نهادها، سازمان‌ها، مؤسسات و حتی افراد در چارچوب قانون و در سریع‌ترین و آسان‌ترین شکل به ذینفعان و نهادهای ناظر، از جمله عواملی است که به برپاشدن پایه‌های حکمرانی خوب و اصل اساسی آن یعنی مشارکت فعال در جامعه منجر می‌شود. طبیب‌زاده استفاده از نظرات گوناگون در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را از جمله اصول حکمرانی خوب عنوان کرد و گفت: حکمران خوب این نظرات متفاوت را در قالب وفاق ملی و عمومی برای همگرایی به کار گرفته و زمینه جلب مشارکت را فراهم می‌نماید که لازمه این هم‌افزایی، آگاهی از نیازهای بلندمدت جامعه است.
رئیس اتاق کرمان افزود: ازجمله عواملی که مشارکت را تعمیق و توسعه می‌بخشد این است که مردم احساس کنند و مطمئن باشند که افراد به تناسب فعالیت خود، از منافع حاصل از مشارکت سهم خواهند برد و عدالت در برخورداری از منافع، برقرار است و هیچ‌گونه رانت یا انحصاری برای هیچ گروه خاصی وجود ندارد. وی ادامه داد: جامعه‌ای برای تولید و توسعه مشارکت می‌کند که‌ مطمئن شود ابزارهای مناسب و لازم برای تنظیم نهادها، ساختارها و عوامل برای استفاده حداکثری از منابع و بهره‌وری کل عوامل و حفاظت بی‌قید وشرط از محیط زیست وجود دارد و صاحبان سرمایه در فضای رقابتی و به دور از هرگونه انحصار، حداکثر بازدهی را به‌دست خواهند آورد.
طبیب‌زاده مسئولیت‌پذیری را نیز یکی از کلیدی‌ترین مؤلفه‌های حکمرانی خوب در جامعه برشمرد و گفت: باید تمامی نهادها اعم از حکومتی، دولتی، مدنی و اجتماعی، در قبال سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقداماتی که بر منافع سرمایه‌گذاران اعم از خرد و کلان اثر می‌گذارد مسئول باشند و در مردم این اعتماد به وجود آید که ابزار مسئولیت‌خواهی، از تأثیر‌گذاران بر منافع فردی و نهادی حاصل شود.
رئیس اتاق کرمان در ادامه اظهار داشت: تلاش‌های بزرگی که برای خصوصی‌سازی و مشارکت حداکثری مردم در اقتصاد ازجمله ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و تصویب قانونی در مجلس در همین رابطه و عدم توفیق این برنامه آنگونه که مدنظر رهبر معظم انقلاب بوده و همچنین ریزش سهمگین ارزش سهام مردمی که می‌خواستند با خرید سهام از بازار سرمایه نقشی در تأمین مالی داشته باشند و سرخوردگی ناشی از آن، ورشکستگی صندوق‌های پس‌انداز و بلاتکلیفی سپرده‌گذاران، انحصار دولت در خرید محصولات تولیدی بخش خصوصی و تحمیل قیمت‌های دستوری و خلف وعده در تعهدات و پرداخت‌های خود به آنها از جمله تولیدات نیروگاه‌های بخش خصوصی، تحمیل قیمت‌های دستوری کالاها، اخذ پیمان‌های ارزی از صادرکنندگان و الزام آنها به ارائه ارز با نرخ‌هایی به مراتب کمتر از بازار، وضع عوارض ناگهانی محصولات صادراتی و ممنوعیت‌های غیرکارشناسی صادرات، نشان از نبود اصول حکمرانی خوب اقتصادی در جامعه بوده و موجبات بی‌اعتمادی بخش خصوصی را فراهم آورده است.
طبیب زاده در پایان یادآور شد: امید است با توجه به انتخاب شعار سال مبنی بر مشارکت مردم در جهش تولید، عوامل ناموفق بودن حضور و مشارکت مردمی در اقتصاد، آسیب‌شناسی و تحت لوای فرمان راهبردی سال، احصا و از بین برده شود تا مردم بتوانند به اصول حکمرانی خوب مستقر شده و با طیب خاطر، مشارکتی شگفت‌ساز بیافرینند و با ایجاد جهش واقعی تولید عملاً موجبات تحقق شعار سال را فراهم آورند.

اخبار مرتبط

نظرات

Comments are closed.



تبلیغات کوچک

تبلیغات 300 در 200