رفتن به بالا

راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
  • السبت ۱۹ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Saturday 21 December
  • چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
  • کد خبر : 14806
  • مشاهده : 49 بازدید
  • اخبار » پیشخوان
  • چاپ خبر : با هرگونه تغییر کاربری از گردشگری به مسکونی مخالفت کرده‌ام
«سجاد صفاهانی‌زاده» مدیرعامل شرکت عمران علوی هفت‌باغ مطرح کرد؛

با هرگونه تغییر کاربری از گردشگری به مسکونی مخالفت کرده‌ام

سجاد صفاهانی‌زاده مدیرعامل شرکت ملی عمران علوی هفت‌باغ از آذرماه سال ۱۴۰۱ قبول مسئولیت کرده، یعنی دقیقا دو سال است با جدیت این مجموعه را مدیریت می‌کند. صفاهانی‌زاده اگرچه جوان است اما پیش از این در چندین شرکت دیگر امور مدیریتی را تجربه کرده و موفق بوده است. به مناسبت دو سالگی فعالیت او در هفت‌باغ با او مصاحبه کردیم تا از چالش‌های این کار و موفقیت‌هایش بگوید. این مصاحبة خواندنی را از دست ندهید.

لطفا از تجربیات شغلی و مدیریتی خود بگویید. چه مسیری را طی کردید تا به شرکت عمران علوی رسیدید؟
اولین مجموعه‌ای که من مدیرعامل شدم خیریۀ «فراز پاکی» بود که از سال 84 در حوزۀ زنان بدسرپرست و کودکان کار فعالیت می‌کرد. سال 87 شرکت خدمات کشاورزی «پدیده سبز» را تاسیس کردم که در حوزۀ خدمات فنی مهندسی کشاورزی، گیاه‌پزشکی و آب و خاک فعالیت داشت. همان سال‌‌ها بود که خیلی اتفاقی و به پیشنهاد یکی از دوستانم وارد حوزه‌ی تبلیغات شدم. در این مدت هم در این حوزه و هم کارهای پیمانکاری آب و خاک را انجام می‌دادم اما تمرکز اصلی من در همان تبلیغات بود. در سال 91 از دوستان جدا شدم و یک کانون تبلیغاتی و چاپخانه راه‌اندازی کردم و مدتی بعد هم شرکت ساخت و نصب سازه‌های پیش‌ساخته را تاسیس کردم. تاسیس شرکت «باران گندم‌زار» که در حوزۀ آبیاری نوین و سدهای خاکی کار می‌کرد فعالیت بعدی من بود. در این شرکت چند پروژۀ خوب و موفق داشتیم. تا سال 96 فعالیت در حوزۀ تبلیغات را گسترش دادم و همزمان کار چاپخانه و شرکت سازه‌های پیش‌ساخته نیز ادامه داشت تا اینکه به پیشنهاد یکی از بزرگان استان، مسئولیت یک مجموعۀ کشاورزی که در زمینۀ احداث و ساخت تجهیزات گلخانه فعالیت داشت را پذیرفتم. روز اول با سرمایۀ تقریبا صفر شروع کردیم و این شرکت اکنون وضعیت بسیار مناسبی دارد و سرانجام در سال 1401 مدیرعامل شرکت عمران علوی ماهان کرمان «هفت‌باغ» شدم.
برخی این تصور را دارند که شما یک‌شبه ره صد ساله را طی کردید. خودتان لطفا بگویید چه شد که به اینجا رسیدید؟
در گذشته در فیلم‌ها و مصاحبه‌های زیادی شنیده بودم که افراد موفق می‌گفتند از کارگری شروع کردم. تجربۀ من هم همین بود. حتی فعالیت سیاسی را هم از تشکل‌های دانشجویی شروع کردم و اولین تجربه‌ام حضور انجمن اسلامی‌دانشگاه آزاد بود. بعد در حزب مردم‌سالاری ادامۀ فعالیت دادم تا اینکه در سال 94 آقای «مرعشی» به من پیشنهاد دادند که به حزب کارگزاران بپیوندم. همین جا این را بگویم که بخش زیادی از رشد و فعالیت سیاسی‌ام را مدیون آقای دکتر «کواکبیان» هستم. حتی در دوره‌ای هم من را به‌عنوان دبیر برتر حزب مردم‌سالاری در کشور معرفی کردند. البته اگر حمایت و همراهی دیگر دوستان نبود این موفقیت‌هایم حاصل نمی‌شد و به حزب کارگزاران نمی‌رسیدم. همیشه پله به پله جلو رفته‌ام و هرجا هم که بودم خدا کمکم کرده است. طی این سال‌ها توانستم تعدادی از شرکت‌های که در سختی بودند را نجات دهم و از روز اول هم مدیر نبوده‌ام. سال 87 که دوستم پیشنهاد داد در کارهای شرکت به او کمک کنم، هم‌زمان کارگر، کارپرداز، مدیرداخلی و بازاریاب بودم. هیچ کاری را عار ندانسته و نمی‌دانم. در حال حاضر که مدیریت هفت‌باغ علوی را دارم هم‌زمان شرکت‌های دیگری را هم مدیریت می‌کنم.
شرکت عمران علوی هفت‌باغ را با چه شرایطی تحویل گرفتید و اکنون در چه جایگاهی قرار دارد؟
ابتدا از تلاش‌ها و زحمات مدیران سابق این شرکت آقایان سام، یزدانپناه و سیاوشی تشکر می‌کنم. این مسئولیت در 18 آذرماه سال 1401 به من سپرده شد. آن زمان شرایط ایده‌آلی برای شروع فعالیت نبود و پروژه از لحاظ اقتصادی دچار چالش‌هایی بود و بدهی‌های سنگینی داشت. زمانی که آقای مهندسی سیاوشی مسئولیت مدیرعاملی شرکت را داشتند دوران بسیار سختی بود. بسیاری فکر می‌کردند سرمایۀ خود را از دست داده‌اند و ایشان شب و روز کارشان این شده بود که مردم را دلگرم نگه دارد. وقتی مجموعه را به من تحویل دادند زیرساخت پروژه تقریبا آماده بود. جاده و فضای سبز مهیا بود اما دغدغه‌های مالی نگران‌کننده بود. در این دو سال کلیۀ پیمانکاران را تسویه‌حساب و پروژه‌های جدیدی تعریف کردیم. برای ساماندهی میدان اول که دغدغۀ بسیاری است به همت آقای مرعشی، طراحان خوبی انتخاب کردیم و کار در حال پیگیری است. «کبوترخانه» یا میدان «پرواز» از پروژه‌های بسیار خوبی است که احتمالا تا شش ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. سعی کردیم از لحاظ معماری داخلی، طراحی محوطه، سالن آمفی‌تئاتر و سایر اقدامات کیفیت بالایی داشته باشد. برای انتخاب تیم معماری داخلی این مجموعه، بیش از 13 پروژه آن‌ها را در کشور و خارج از کشور دنبال کردم وقتی به این نتیجه رسیدم که مجموعه‌ی توانمندی هستند طراحی و اجرای داخلی را به آن‌ها سپردم.
در طرح هفت‌باغ فضاهایی برای سرمایه‌گذاری در حوزۀ گردشگری دیده شده بود ولی برخی از آن‌ها تغییر کاربری پیدا کرده و مسکونی شده است. در این خصوص دغدغه‌ای ندارید؟
در این دو سال در حد اختیارات خودم در طرح‌های گردشگری بازنگری انجام دادیم. بیش از پنج هزار میلیارد تومان پروژۀ گردشگری تعریف کردیم و در زمان مسئولیت بتده و جناب مهندس سیاوشی با هرگونه تغییر کاربری از گردشگری به مسکونی مخالفت شده است. یکی از پروژه‌های مهم ما پروژۀ «سیتی‌سنتر» در ابتدای هفت‌باغ است که برای آن سرمایه‌گذاری هنگفتی شده اما به دلایل متعدد از جمله ناملایمت‌هایی که وجود داشته و البته قصور خود سرمایه‌گذار به وضعیت مطلوبی نرسیده است. در حال تلاش هستیم تا این پروژه مجدد فعال شود. یکسری فعالیت‌های زیرساختی انجام دادیم که مطمئن هستم با انجام آن بخش زیادی از اهدافی که در این مجموعه تعریف شده محقق خواهد شد. این نوید را هم بدهم که با توجه به قراردادهای خوب سرمایه‌گذاری و اقداماتی که برای تقویت زیرساخت‌ها انجام دادیم به‌زودی شاهد رشد چشمگیری هم در قیمت زمین‌های هفت‌باغ و هم رضایت عمومی‌خواهیم بود و تغییرات بسیار محسوسی خواهیم داشت.
یکی از نگرانی‌هایی که دربارۀ هفت‌باغ وجود دارد تامین آب است. در این زمینه چه برنامه‌ای دارید؟
یکی از عواملی که باعث ایجاد مشکل در توزیع آب شده زیرساخت‌های برق کشور است. سال گذشته ساعات زیادی برق چاه‌های ما قطع می‌شد که به‌دنبال آن با قطعی آب مواجه می‌شدیم و همین، نارضایتی‌هایی را ایجاد کرد. امسال برای رفع این مشکل برنامه‌ریزی کردیم. با چند نیروگاه برای تامین برق قرارداد بستیم ضمن اینکه در حال احداث یک نیروگاه خورشیدی هم هستیم. با این اقدامات، امیدواریم قطعی برق چاه‌ها و آب برطرف شود.
یکی از انتقاداتی که به آقای مرعشی وجود داشته این بوده که از نیروهای جوان استفاده نمی‌کند. چه شد که با شما به این توافق رسیدند؟
از ایشان بسیار تشکر می‌کنم که به من اعتماد کردند و تمام تلاشم را می‌کنم تا بتوانم موفق باشم. چون این موفقیت نه‌تنها برای من بلکه برای تمام جوانانی خواهد بود که در این مجموعه قرار است مسئولیتی بگیرند. اگر این تجربه به شکست منجر شود شاید باعث شود اعتماد به جوانان دیگر سخت باشد.
بسیاری هستند که از آقای مرعشی که در سطح کلان اقتصادی کار می‌کنند انتظاراتی دارند. البته ایشان همیشه گوش شنوا داشته‌اند. شما این وجه از شخصیت ایشان را چطور دیدید؟
آقای مرعشی ذکاوت بسیار بالایی دارند و به راحتی می‌توانند درک کنند چه کسی صداقت دارد. اگر کسی ایده‌ای داشته باشد و صادقانه درخواست خود را مطرح کند بدون شک ایشان کمک می‌کنند. اولویت اول کار با وی صداقت و بعد پاکدستی و پشتکار بالاست. طرح‌های خام و نپخته را نمی‌پذیرند. ضمن اینکه پروژه‌هایی که ایشان دارند در اغلب موارد چشم‌انداز نه 10 ساله که 100 ساله و حتی هزار ساله دارد و همین بخشی از ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی ایشان را نشان می‌دهد.
تجربۀ خود شما از همکاری با ایشان در این دو سال چگونه بوده است؟
روزهای اول شروع به‌کارم در هفت‌باغ با مسدود شدن حساب‌های شرکت رقم خورد. من 18 آذرماه به‌عنوان مدیرعامل شرکت، فعالیتم را آغاز کردم، دو روز بعد حساب‌ها مسدود شد. تمام تلاشم را کردم تا حقوق پرسنل به‌موقع پرداخت شود. همه نومید بودند. هربار که از آقای مرعشی مشورتی خواستم کمک کردند. امیدوارم دیگران هم بتوانند از کمک و راهنمایی‌های ایشان بهره‌مند شوند. آن بحران دو ماهه گذشت. برای 9 شب در عید نوروز اجرای برنامه‌های فرهنگی و گردشگری را برنامه‌ریزی کردیم که به‌خوبی برگزار شد. یکی از مدیران شرکت، در شب آخر آن مراسم در حالی که گریه ذوق می‌کرد بود ‌گفت: آرزوی من و بقیه این بود که یک شب چنین جمعیتی را در هفت‌باغ ببینیم. براساس آمارهایی که به من داده شد 25 هزار نفر در آن مراسم شرکت کرده بودند.
در این دو سالی که مدیریت شرکت عمران علوی را برعهده دارید چه مواردی را به‌عنوان نقاط قوت خود می‌دانید؟
یکی توجه به مسائل فرهنگی است. هفت‌باغ در حوزۀ مسائل فرهنگی مقداری عقب بود. یکی از زیباترین مساجد استان کرمان را در هفت‌باغ داریم؛ مسجد امام علی (ع) که تکمیل شده است. شب‌های احیا در این مسجد برنامه‌های متنوعی داشتیم. برای بسیاری غیرقابل باور بود که مردم 12 کیلومتر از کرمان به محور هفت‌باغ بیایند تا در مراسم احیای شب‌های قدر این مسجد شرکت کنند. در کنار آن در حوزۀ موسیقی و فرهنگ مرتبط با موسیقی هم اقدامات زیادی انجام دادیم. از برخی از هنرمندان مطرح دعوت کردیم تا در هفت‌باغ برای مردم اجرا کنند. هزینه شرکت در این مراسم‌ها رایگان بود. می‌خواستیم کرمان و هفت‌باغ را بیش‌تر معرفی کنیم. خیلی‌‌ها هنوز تصور می‌کنند هفت‌باغ ادامۀ شهر کرمان است و شهرداری کرمان در این منطقه خدمات می‌دهد، در حالی که این‌طور نیست و فضای سبز و جاده و همۀ اقدامات این محور را شرکت عمران علوی و شرکت‌های زیرمجموعۀ آن انجام می‌دهند. موفقیت بعدی‌ام در حوزۀ اقتصادی است. دید من از روز اول مسئولیتم در هفت‌باغ، خلق سرمایه و هدفم ایجاد سرمایه‌ها و درآمدهای کوچک برای پرداخت‌های کلان بوده است. در این دو سال سعی کردیم با خلق درآمدهای پایدار کوچک اقدام به درآمدزایی کنیم.
به‌طور مشخص چه برنامه‌ای برای حوزۀ گردشگری دارید؟
پیش از این، گردشگری در ساختار شرکت به‌صورت یک بخش واحد دیده نشده بود؛ ما برای تقویت این بخش، معاونت گردشگری را به ساختار سازمانی هفت‌باغ اضافه کردیم. همچنین، بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان پروژۀ گردشگری جدید تعریف کردیم که طرح‌های آن مدون و جانمایی شده و در مرحلۀ مذاکره با سرمایه‌گذاران است. پروژه‌هایی برای افرادی که تمایل دارند با دورۀ بازگشت سرمایه کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاری کنند تعریف شده است. فاز اجرایی یکی از این پروژه‌های گردشگری شروع شده و پیش‌بینی می‌کنیم تا دو سال آینده به بهره‌برداری برسد. امیدوارم این اقدامات هم در ایجاد اشتغال و هم تحقق اهداف سند گردشگری مجموعه تاثیرگذار باشد.
گفتید علاوه بر هفت‌باغ، در شرکت‌های شخصی خودتان هم فعال هستید که به نظر می‌آید کار بسیار سختی باشد. چطور این اوضاع را مدیریت می‌کنید؟
سخت که هست البته سختی اصلی را خانواده‌ام متحمل می‌شوند. گاهی اوقات نسبت به پسرم و دخترم احساس دین می‌کنم. همسرم خیلی صبور است ولی دخترم همیشه از اینکه کم‌تر در خانه هستم گلایه می‌کند. برای اینکه از عهدۀ شرایطی که به آن اشاره کردید بربیایم تنها کاری که انجام می‌دهم مدیریت زمان و تلاش فراوان است. پندی را از مادرم همیشه به یادم دارم که می‌گویند مرد بیکار مرد بی‌عار است. می‌توانم بگویم یکی از علاقه‌مندی‌هایم در زندگی کار کردن است و اصلا از کار زیاد خسته نمی‌شوم.
چه کسانی هستند که دوست دارید از آن‌ها به واسطۀ نقشی که در موفقیت‌های شما داشته و دارند تشکر کنید؟
بسیار قدردان پدر و مادرم هستم. شخصیت و موفقیت‌هایم در گرو تربیت و زحمات آن‌هاست. از آقای مرعشی که همانند پدر برایم دلسوزی کرده و همیشه کمکم کردند هم تشکر می‌کنم. همچنین از همسرم و یکی از دوستانم که حمایت‌های زیادی از من داشتند قدردانی می‌کنم. «حجت» یکی از کسانی است که به من انگیزۀ خوب بودن داده است. به این باور رسیده‌ام که اگر یک دوست خوب بر سر راه هرکسی قرار بگیرد می‌تواند زندگی او را تغییر بدهد. من در برهۀ خیلی کوتاهی در زندگی نومید بودم؛ او اما به من بسیار کمک کرد؛ آن‌چنان که بخش عمده‌ای از موفقیت‌هایم را مدیونش هستم./استقامت

اخبار مرتبط

نظرات

Comments are closed.



تبلیغات کوچک

تبلیغات 300 در 200