- پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۷
- کد خبر : 1713
- مشاهده : 30 بازدید
- اخبار
شهردار کرمان گفت: برای ترویج کارآفرینی در شهر کرمان، از ابزارهای فرهنگی استفاده خواهیم کرد.
به گزارش کرمانآنلاین، سیدمهران عالمزاده در نشست مجازی هفتۀ جهانی کارآفرینی 2020 که با حضور فعالان بخش خصوصی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفتۀ جهانی کارآفرینی گفت: کارآفرینان، در شرایط سخت اقتصادی، در خط مقدم اقتصاد کشور، با تحریم و کرونا مواجه هستند.
وی یکی از ابعاد مهم شهر پایدار را اقتصاد پایدار شهری دانست و گفت: این مهم به درآمدهای پایدار بستگی دارد.
شهردار کرمان با بیان اینکه شهر و شهرداری پایدار، مستلزم وجود درآمدهای تعریفشده برای بخش خصوصی است، گفت: بخشی از درآمدهای کسبشده، براساس قوانین بهعنوان عوارض شهری، به شهر و شهرداری برگردانده میشود.
عالمزاده با بیان اینکه ضرورت دارد برای دستیابی به نتیجۀ نهایی در زمینۀ درآمد پایدار در حوزۀ اقتصاد شهری و ابعاد آن، مطالعات کاملی انجام شود، به وجه تمایز شهرها از لحاظ منابع درآمدی و لزوم لحاظشدن این موضوع مهم در مطالعات اشاره کرد.
وی منابع درآمدی در شهرها را در حوزۀ کسبوکار به دو شیوۀ خانگی و صنعتی تعریف کرد و گفت: کسبوکار خانگی به دو شیوۀ سنتی، مدرن و تلفیقی از این دو، میتواند برای مردم زمینۀ اشتغال و کارآفرینی ایجاد کند.
شهردار کرمان بر ضرورت استفاده از شیوههای مدرن و خلاقانه در کسبوکار تأکید کرد و موفقیت کارآفرینان را در درآمدهای حوزۀ شهر و شهرداری، تأثیرگذار دانست.
عالمزاده گفت: شهرداری بهعنوان دولت محلی میتواند نقشهای مختلفی چون توسعۀ کسبوکار، فرهنگسازی و آموزش را در زمینۀ کارآفرینی ایفا کند.
وی یکی از ابزارهای فرهنگی را راهاندازی فرهنگسراهای کارآفرینی بیان کرد و گفت: علاوه بر آن، شهرداریها میتوانند از کارآفرینان برتر حوزۀ شهری و خدمات شهری و شرکتهای دانشبنیان حمایت کنند که این رویکرد، مدنظر شهرداری کرمان قرار دارد.
شهردار کرمان به برپایی چند استارتآپ ویکند اشاره کرد و راهاندازی خانه شهروندی کارآفرینی و توانمندسازی را اقدام مهم شهرداری کرمان در حوزۀ کارآفرینی دانست.
عالمزاده افزود: در این خانه شهروندی، جوانان صاحب پایگاهی میشوند و زیر چتر حمایت شهرداری، از آموزشهای لازم در حوزۀ کسبوکار بهره میبرند.
وی بر ضرورت شناخت ظرفیتهای شهری تأکید کرد و آن را مهم دانست و افزود: کرونا، به ما یادآوری کرد که توجه تکبُعدی به هر کدام از حوزههای اقتصادی به لحاظ اقتصادی میتواند آسیبزا باشد.
شهردار کرمان افزود: اگر ظرفیت شهر کرمان فعالیت در حوزۀ گردشگری است، نیاز است ظرفیتهای دیگر نیز شناسایی و به بعضی از تهدیدها به دید فرصت نگاه شود.
در شرایط کرونا، بخش خصوصی و کسبه را همراهی کردیم
عالمزاده با بیان اینکه در شرایط کرونا، بخش خصوصی و کسبه را همراهی کردیم، گفت: بخش گردشگری شهر کرمان ازجمله هتلها، از عوارض سالیانه معاف شدند و بخش زیادی از عوارض معوقۀ کسبه نیز تقسیط شد.
وی تأکید کرد: مردم، سهامداران شهر هستند؛ بنابراین، اگر نسبت به وضعیت اقتصادی و کسبوکار آنها بیتفاوت باشیم، اقتصاد شهر رونق نخواهد داشت.
در ادامۀ این نشست مجازی، رییس سازمان ملی کارآفرینی ایران با بیان اینکه همهساله به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی، جشن بزرگی برای تجلیل و ترویج کارآفرینی در کشور برگزار میشود، گفت: کارآفرینی بهعنوان مدل توسعۀ اقتصادی در جهان مرسوم شده است.
حسین سلاحورزی با اشاره به ورود مقولۀ کارآفرینی از دهه ۸۰ در ایران گفت: بهدلیل مدلسازی غلط، کارآفرینی هنوز به هدف اصلی خود نرسیده است.
وی راهاندازی سازمان ملی کارآفرینی را بهعنوان تشکل بالادستی بخش خصوصی، راهی برای تعامل دوجانبه بیان و خاطرنشان کرد: در این راستا تشکلها و کانونهای کارآفرینی به مرور در استانها شکل گرفتند.
رییس سازمان ملی کارآفرینی ایران، روند کسبوکار و رشد نوآوری در ایران را طبق تحلیل و گزارشهای جهانی مطلوب ارزیابی کرد و افزود: علیرغم مشکلات اقتصادی، تحریم و کرونا، در حوزۀ کارآفرینی در حال پیشرفت هستیم.
باید مفهوم و تعریف کاملی از کارآفرینی ارایه شود
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان نیز در این نشست از مهندس عالمزاده، شهردار کرمان بهدلیل مشارکت در کارهای خلاقانه در شهر و حمایت از بخش خصوصی ابراز رضایت و تشکر کرد.
سیدمهدی طبیبزاده گفت: باید تلاش شود تا مفهوم و تعریف کاملی از کارآفرینی ارایه شود؛ زیرا این خطر وجود دارد که کارآفرینی با اهداف مختلف به بیراهه برود و از مفهوم اصلی خود خارج شود.
وی با بیان اینکه برای حوزۀ کارآفرینی موانع زیادی وجود دارد، گفت: دگرگونی سیاست دولت، نامساعد بودن فضای کسبوکار، ناامنی روانی و بیثباتی مدیران و نگاه سطحی به کارآفرینی، باعث شده که موضوع کارآفرینی بهدرستی شکل نگیرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان تأکید کرد: باید بتوانیم با کمک دولت و بخش خصوصی، اکوسیستمی طراحی کنیم که فعالیتهای کارآفرینی را رصد کند.
طبیبزاده، تفکر، تلاش، هیجان، تنوعپذیری، عشق و اخلاق را ازجمله مفاهیم کارآفرینی دانست و گفت: لازم است تا اکوسیستم کارآفرینی در کمترینزمان رشد کند، به تعالی برسد و پاسخگوی جوانان خلاق باشد.
وی بر دوری از انحصارگرایی در حوزۀ کسبوکار تأکید کرد و گفت: با درک متقابل، باور واقعی به کسبوکار نو و تبلیغات درست، باید جامعگرایی را آموزش داده و همهچیز را بر بستر شفافیت قرار دهیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان کارآفرینی را از موضوعات اصلیِ این اتاق دانست و گفت: در این زمینه سعی کردیم تسهیلگر قوانین باشیم.
طبیبزاده از تدوین نقشۀ کارآفرینی استان خبر داد و افزود: به تدوین سند مهارتآموزی کارآفرینی در کرمان نیز کمک کردیم.
ضرورت آموزش آنلاین و اتصال کارآفرینان به تجارت جهانی
محسن جلالپور، کارآفرین ملی نیز در این نشست با اشاره به تلاش کارآفرینان، تبدیل تهدیدها به فرصت، اشتیاق به نوآوری و خلاقیت را از ویژگیهای آنها دانست و گفت: با وجود محیط رقابت ناسالم، بروکراسی، فساد اقتصادی، وضعیت نامناسب کشور در سطح بینالمللی و حضور پُررنگ دولت و قوانین دستوپاگیر، شرایط بر کارآفرینان سخت شده است.
وی با تأکید بر اینکه کارآفرینان نباید در محیط نامناسب و کسبوکار ناسالم کار کنند، گفت: کارآفرینان باید در زمینۀ رباتها و هوش مصنوعی بهصورت جدی وارد شوند و رشد چشمگیر رباتها در جهان را در نظر بگیرند.
جلالپور، آموزش آنلاین و اتصال کارآفرینان به تجارت جهانی را لازم برشمرد و افزود: ایجاد انگیزۀ کارآفرینی در جامعه مهم است و در این صورت جامعه به دموکراسی میرسد.
شهرداری کرمان با کارآفرینان همراه شده است
در ادامۀ این نشست، رییس کانون کارآفرینی استان کرمان در بخش خصوصی با بیان اینکه شهرداری با افتتاح خانه شهروندی کارآفرینی و توانمندسازی، با کارآفرینان همراه شده است، گفت: در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا و تحریم، وضعیت کارآفرینان اصلاً مطلوب نیست.
رویا اسدی با تأکید بر اینکه اکوسیستم کارآفرینی از واحدهای اجتماعی کوچک مانند محلهها و ایالتها شروع میشود، بیان کرد: زیربنای این اقدام توسط شهرداری کرمان ایجاد شده و با توانمندسازی محلهها و راهاندازی خانه شهروندی کارآفرینی، قدم اول برداشته شده است.
لازم به ذکر است؛ در ادامۀ این جلسه بهروز فروتن، رییس شورای سیاستگذاری هفتۀ جهانی کارآفرینی؛ محمد زالی، رییس دیدهبان جهانی کارآفرینی و محمدمهدی فنایی، کارآفرین ملی، در خصوص وضعیت کارآفرینی در ایران، مشکلات پیشِ رو و تدوین نقشۀ راه برای بهبود شرایط، مواردی را مطرح کردند.
نظرات