ایده نگارش رمان”چشمهایم برای ترنج” از قدیم در سرم بود
هادی کاربخش در خصوص نگارش این کتاب اظهار داشت: “چشمهایم برای ترنج” با گویش کرمانی با مقدمه استاد حمید نیکنفس نویسنده، شاعر و طنزنویس برجسته کرمان درباره مشکلات و سختیهای قالیبافی کرمان و راور است.
وی که دبیر هیئت جانبازان و معلولان استان کرمان هم هست، بیان داشت: به نقش معلولان هم در رمان “چشمهایم برای ترنج” پرداخته شده و این کتاب دارای ۱۲۵ صفحه است.
این نویسنده ابراز داشت: من بزرگ شده در کارگاههای قالیبافی هستم و از بچهگی با قالی بودم و مشکلات و سختیهای این کار را دیدهام، بنابراین ایده نگارش رمان”چشمهایم برای ترنج” از قدیم در سرم بود اما حدود سه سال طول کشید تا مقدمات آن فراهم شود و تالیف آن حدود ۵ ماه زمان برد.
کاربخش عنوان کرد: در دوران شیوع کرونا فرصتی دست داد تا رمانم را کامل کنم و در نهایت به کمک اساتیدی چون حمیدرضا نیکنفس و ماشاالله کاربخش راوری نگارش آن در اردیبهشت ۹۹ به پایان رسید.
قالیِ کرمانی، در همه جای دنیا زبانزد است
کاربخش با بیان اینکه استان کرمان یا به قول خواجوی کرمانی، دل عالم را بهنام پسته، زیره، کلمپه، پته، معدن، خرما، مرکبات، کویر و … میشناسند، اما قالی این استان در همه جای دنیا زبانزد است، تصریح کرد: بیگمان اگر افرادی نبودند که روح و جسم خود را در راه ماندگاری این هنر زیبا فدا کنند، امروزه نام و اثری از فرش کرمان و راور در دنیا نبود.
وی بیان داشت: این اثر روایتگر زندگی، مشکلات و مصائب افرادی است که جان و روح خود را در راه اعتلای فرهنگ و هنر این مرز و بوم و بهخصوص قالی کرمان در کف دست نهادند.
بر پایه این گزارش، در بخشی از رمان”چشمهایم برای ترنج” میخوانیم؛ «سِیلکردن ای چیزا ترسِ عجیبی رِ تو دلم اِنداخته بود و همِش تو ای فکرا بودم که نکنه منم جوونمرگ بشم. کاش میشد برم سرچشمه و ا تو کُتاش مو بکشم بیرون تا ببینم سفیده یا سیاه؟ نکنه منم خون بالا بیارم یا دستم فلج بشه؟»
“چشمهایم برای ترنج” نوشته هادی کاربخش روایتی از قالیبافخانههای کرمان با گویش کرمانیست که توسط انتشارات آبارون منتشر شده است./برنا