رفتن به بالا

راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December
  • سه شنبه ۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۹
  • کد خبر : 12270
  • مشاهده : 107 بازدید
  • اخبار » یادداشت
  • چاپ خبر : اگر ناگهان خانه لرزید چه باید کرد
به بهانه بیستمین سالگرد زلزله دلخراش بم

اگر ناگهان خانه لرزید چه باید کرد

محمد رسول جهانشاهی
کارشناس ایمنی و سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان

یکی از اموری که می تواند در مواقع اضطراری مثل حوادث و بلایای طبیعی در کاهش آسیب‌ها بسیار موثر باشد، وجود و استحکام زیرساخت های کشور در مسائل مختلف مانند تامین نیرو و ارتباطات فیزیکی است.
انواع حوادث و بلایایی که در جهان شناخته شده درصد زیادی از آنها در ایران به عبارتی بیش از نیمی از آن ها سابقه وقوع داشته، حتی از موارد آتشفشان، سونامی، رانش زمین در ایران رخ داده است. همان طور که می دانیم ایران یکی از مناطق زلزله خیز است و حوادثی چون زلزله، طوفان، سیل و… بسیار در کشور دیده می شود و همچنین استان پهناور کرمان از حادثه خیز ترین مناطق کشور در بروز بلایای طبیعی همچون زلزله، سیل، رانش زمین و طوفان است.
در رابطه با مقابله با حوادث و بلایای طبیعی در کشور نیازمند دو رکن اصلی هستیم. آماده سازی کامل دستگاه ها برای مدیریت بحران و دیگری آموزش صحیح و به روز شهروندان. سازمان ها و دستگاه ها باید همیشه آمادگی لازم برای مقابله با حوادث را داشته باشند چرا که ما در کشوری بحران مدار و حادثه خیز زندگی می کنیم..
جدا از بحث بازسازی زیرساخت ها، موضوع آموزش نیز برایمان حائز اهمیت است بر همین اساس از ابتدای سال جاری بیش از شصت هزار نفر ساعت دانش آموز توسط مدرسان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کرمان آموزش های ایمنی را فراگرفته اند، باید دقت داشته باشیم آموزش ها باید بروز باشد برای مثال یک زمانی گفته میشد در وقوع زلزله، امن ترین جا چارچوب در است. بله 30 یا 40 سال قبل که خانه ها تعداد طبقات اندکی داشت و همچنین خانه ها دارای دیوار های قطوری بود، می توانستیم بگوییم امن ترین مکان چارچوب درهاست اما خانه ها دیگر همانند سابق استحکام کافی را ندارند بنابراین نمی توان همانند گذشته آموزش ها را ادامه داد.
در واقع هیچ کشوری در دنیا نمی تواند مدعی شود که ما بحرانی نداریم، به هرحال در تمام دنیا شاهد حوادث و بلایای کوچک و بزرگ هستیم و شهروندان نباید بر این تصور باشند که هر زمان حادثه ای رخ داد دولت به کمکشان می رود. بله دولت به کمک او می رود اما بازهم در چنین شرایطی آموزش شهروندان حکم سرنوشت سازی را ایفا می کند.
هر خانواده ای بهتر است همیشه یک کیف دستی آماده که شامل مدارک شناسایی حداقلی، بطری آب، کنسرو غذا و چند داروی حیاتی است، داشته باشند. چرا که اگر بر اثر حادثه گرفتار و یا محبوس شدند حداقل بتوانند یک روز خود را زنده نگه دارند تا نیروی های امدادی برای کمک رسانی اعزام شوند.
حال زیرساخت های کشور در چنین شرایطی چگونه عمل می کند؟ چرا با یک مشکل کوچک آب و برق به کلی قطع می شود؟ در هر حال باید گفته شود که زیر ساخت ها باید قوی و با کیفیت باشند چرا که در برخی موارد خود حادثه آسیب چندانی وارد نمی کند اما حوادث بعد آن اتفاق است که می توانند تلفات زیادی بگیرد. بسیاری اوقات خود حادثه و بحران آنقدر آسیب رسان نیست، بلکه بی‌احتیاطی‌های پس از آن آسیب بیشتری به افراد وارد می‌کند، یکی از مواردی که خیلی باعث آسیب زدن در پی زلزله می شود فرار کردن است. در زلزله افراد زیادی هنگام فرار کردن دچار آسیب می شوند، البته نحوه رفتار هنگام حوادث، مستلزم به‌روز کردن آموزش‌ها است.
اطراف ستون‌های اصلی ساختمان ها امن‌ترین نقطه در برابر ریزش آوار است. هنگام وقوع زلزله به صورت درازکش و با پوشاندن سر در کنار این دیوارها و به حالت نشسته با پوشاندن سر در کنار ستون‌های اصلی قرار بگیرید. زیر تخت خواب، زیر میز، داخل آسانسور، راه پله و وسط اتاق، محیط مجاور پنجره‌ها، از ناایمن‌ترین نقاط در هنگام وقوع زلزله است. یخچال، فریزر، لباسشویی می‌توانند وزن آوار را منحرف کنند، لذا اطراف آن ها نیز می تواند جان پناه خوبی باشد.
باید دقت داشته باشند افرادی که در حین وقوع زلزله در خیابان قرار دارند سعی کنند در با شیشه های سکوریت ساخته شدند و دارای مقاومت بالایی هستند اما بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنیم.

اخبار مرتبط

نظرات

Comments are closed.



تبلیغات کوچک

تبلیغات 300 در 200