رفتن به بالا

راه در جهان یکی است و آن راه راستی است

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳
  • الإثنين ۲۱ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Monday 23 December
  • سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۵
  • کد خبر : 7369
  • مشاهده : 55 بازدید
  • اخبار » تیتر سوم
  • چاپ خبر : هیات چوگان استان کرمان حامی‌طبیعت و تاریخ

ایران سر سبز، ایران قوی برای شنیدن آواز پرندگان، قفس نخرید، درخت بکارید.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی‌در مراسم کاشت نهال در بوستان چوگان با اشاره به سرمایه‌گذاری روی ورزش چوگان در کرمان گفت: ایجاد سرسبزی در اطراف میدان چوگان موجب یک زیبایی طبیعی است و امیدواریم برکتی به این کار دهد.
محمد مهدی زاهدی با تشکر از سرمایه‌گذار خانواده خیر عامری در ورزش چوگان تصریح کرد: این ورزش هزینه‌بر است اما افرادی عاشقانه این کار را انجام دادند زیرا این ورزش از ورزش‌های ایرانی و اسلامی‌است که به فراموشی سپرده شده است.
رئیس هیئت چوگان استان کرمان گفت: با توجه به تغییر اقلیم جهانی و زندگی ماشینی مردم بهتر است مردم و خیرین برای زیبایی و سرسبزی بیشتر و سلامت جامعه درخت بکارند.
محمدرضا عامری افزود: تاریخچه چوگان ورزش پرهیجان در استان به دوره ساسانیان بر می‌گردد. که از برگزاری این ورزش در دوره‌های ایلخانی، صفوی ، قاجاریه و حتی دوره پهلوی اسناد و مدارکی جمع آوری شده و در دست است.
دبیر هیات چوگان استان کرمان افزود: با سرمایه گذاری بخش خصوصی مجموعه ورزشی اختصاصی چوگان به نام پاژ به مساحت 20 هکتار را احداث و در حال تکمیل آن هستیم.
وی با اشاره به این که چوگان یک بازی تماشائی، منحصر به فرد و پر هیجان است، گفت: زمین بازی چوگان ۸ برابر زمین بازی فوتبال است و برای آماده کردن یک زمین مناسب و امن باید با دقت از آن مراقبت و نگهداری شود. فاصله دو تیرک دروازه‌ از یکدیگر در هر طرف زمین ۷/۳۰ متر می‌باشد.
شاه محمدی با اشاره به اینکه مستندات و شواهد موجود در مجموعه گنجعلیخان کرمان از قبیل دیواره نگاره‌ها با صحنه بازی چوگان و توپ‌های پارچه ای شبیه گوی چوگان مطابقت دارد، بیان کرد: در دوران قاجاریه نیز این بازی در کرمان رواج داشته است.
وی گفت: اشعار شعرای کرمانی از قبیل خواجوی کرمانی و شاه نعمت الله ولی در خصوص بازی چوگان دلیلی بر این ادعا است.
دبیر هیات پیرامون دلیل کاشت درخت بادام کوهی گفت: درخت بادام کوهی یکی از گیاهان و درختان بومی‌کشور است که کاملا با آب و هوا و خشکی و بی‌آبی مناطق گوناگون ایران سازگار است. این درخت کم توقع در درازای سال هیچ نیاز آبی ندارد و تنها با آب ذخیره شده در پاییز و زمستان در اثر بارندگی‌ها به زندگی ادامه می‌دهد.
شایان ذکر است علی بابایی فرماندار کرمان، مهدی رجبی‌زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، منصور دامغانی رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان کرمان و جمعی از مسئولین منابع طبیعی و خادمین امام رضا (ع) در این مراسم حضور داشتند.

اخبار مرتبط



تبلیغات کوچک

تبلیغات 300 در 200